úterý 30. října 2012

znáte t r i f i d a?



Vy, moji milí čtenáři blogu, určitě ano, v širším povědomí ale není ani náhodou...  
A proč mě napadl zrovna TRIFID?  

I tak výrazný designový produkt je vlastně neviditelný... a to přesto, že je zajímavý a musí vzbudit emoce (mě připadá nádherný, pro jiného bude ošklivý), a to přesto, že autorem světla je známý český designér René Šulc a vyrábí ho firma Lucis. 
Takže i když je TRIFID nepřehlédnutelný, je vlastně pro většinu lidí neviditelný, tak jako velká část českého designu. 
Kvůli kvalitě prodávám německé kuchyně, chci to nějak vyrovnat a svým zákazníkům nabízet dostupné věci českých designerů, zatím ale není co. Pokud totiž chcete do interiéru český design, musíte pátrat, když vypátráte, zjistíte, že věc se nevyrábí a pokud ano, tak vás na tuty odradí cena.
Český design je neviditelný a nedostupný. Já to ale nevzdávám a stále hledám. Také hledáte český design? Pokud jste našli, napište, budu moc ráda. Krásné úterý všem!





7 komentářů:

  1. Krásné lampy, hlavně ty stojací ! Věřím, že existují "zlaté české ručky", ale jak píšete, jak jsou, tak jsou velmi drazí.

    OdpovědětVymazat
  2. díky za "nakousnutí" tématu český design, časopisy jsou plné designových ikon ze zahraničí, ale o českých firmách mezi veřejností není velké povědomí...hezký večer, a.l

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že s českým designem to bude složité pořád. Budoucí designéři se zřejmě neučí, že výrobek musí být i dobře (levně) vyrobitelný, aby se dostal mezi lidi. Vymýšlet předměty, které si může koupit pár lidí, by měla být okrajová činnost.

      Vymazat
  3. Ty stojací lampy vypadají úžasně!
    Hezké,
    MartinaK

    OdpovědětVymazat
  4. Musím se přiznat, že v první chvíli mi prolítlo hlavou: Tý jo, že by to byly ty ženské erotické pomůcky, co s nima česká designerka tak osnila! Ale zklamaná nejsem ani trošku, přece jen by ti to do obsahu blogu moc neladilo. A i lampám tyto tvary moc sluší. Originální český design je tak trošku v bludném kruhu. Měj se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ve 22:36 máš nárok i na takové myšlenky. Ta erotika by mi sem opravdu nepasovala:-)

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.