pondělí 24. března 2014

kuchyň-ostrov


Hodně jsme rozvažovali, zda tak malý prostor unese tak velký ostrov...ale nutně jsme potřebovali zvětšit pracovní plochu kolem varné desky, potřebovali jsme dostatek úložného místa, potřebovali jsme místo pro vinotéku. 



Klientka se odvážně rozhodla pro ostrov co největší, velký jak jen to půjde...a nelituje, nebojte se. V kuchyni je opravdu úplně nejdůležitější mít dost místa na ukládání a na práci a mít vše po ruce. Prostor pro piruety a pobíhání není nutný. 
Po delší době jsme nedělali kuchyň leskle bílou:-)
Barvy jsme ladili k už hotové podlaze z marmolea a dveřím z imitace akátu.



Byla to příjemná změna. Tahle kuchyň je bezúchytová, je krásně šedá, matná, pracovní deska je v imitací akátu.  Roletová skříňka, granitový dřez, velké výsuvy, obložení z tvrzeného skla-samé krásné a praktické věci...
Nádherná práce, báječní klienti!
Jsou to jenom obrázky-návrhy, ale finální:-) Nafocení klasicky nestíhám.

Interiéry Quality Design

4 komentáře:

  1. Povedené! Právě polehoučku promýšlím novou kuchyň a ostrůvkem (jako rozšířením pracovní a plochy a úložných prostor) jste mě inspirovala. Můžu mít otázku, která mi hodně vrtá hlavou? Vy jako odbornice mi určitě poradíte. :-) Je opravdu praktické mít varnou desku na ostrůvku? Vůbec si to totiž nedovedu představit kvůli prskání z pánví - přijde mi výhodnější mít za sporákem snadno otíratelnou zeď. Tenhle Váš je aspoň dostatečně hluboký, takže bude poprskaná plocha za vařičem, což se dá snadno otřít, ale nechápu vařič, který je na části linky obrácené do obytného prostoru, když je třeba hned za ní jídelní stůl - když přeteče voda z těstovinového hrnce, mám ji rovnou na talíři? Díky!

    OdpovědětVymazat
  2. Veroniko, to co popisujete-umístění varné desky na části linky o hloubce 60 cm do prostoru-to je zlý sen, nic takového není možné realizovat! I kdyby si to zákazník sebevíce přál, je to prostě totální a hlavně nebezpečná blbost. Varná deska na ostrůvku není problém, když se dobře naplánuje, tak je to i praktické řešení-chce to jen dostatek místa po stranách i dopředu (ono se vždycky něco poprská, pokud nezavrhnete smažení, tak se tomu nedá zabránit). Když je ostrov usazený ke zdi, tak určitě stěnu obkládáme. Náš ostrov v návrhu má rozměry 1250x1200mm. Dělali jsme ho s vědomím, že po stranách desky není mnoho místa, ale někdy je nutné jít do kompromisu.-)
    Krásný den a příjemné plánování přeju:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za odpověď!
    u nás do to dopadne tak, že varná deska bude na místě blízkém té bývalé, protože je u ní díra ve zdi pro digestoř. Navíc budeme vařit i na stoletých kachlových kamnech. Ale ostrůvek či něco v tom stylu už jsem i díky Vám vymyslela, a bude na něm jak pracovní plocha, tak snídaňové místečko pro prvního osamělého vstávajícího (a místo pro děti na psaní domácích úkolů s maminkou za zády). :-) Snad se do roka a do dne dopracujeme k realizaci!

    OdpovědětVymazat
  4. Sociální obchodování spočívá v otevření trhů pro každého. Na eToro se můžete spojit, obchodvat a sdílet znalosti s miliony obchodníků a investorů. Navíc můžete kopírovat obchodní rozhodnutí obchodníků, kteří odpovídají vaší strategii. Registrujte se nyní a získejte chytřejší obchodní rozhodnutí využitím rozumu našich obchodníků s nejlepšími výsledky.

    Obchod odkudkoli Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro - 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.