čtvrtek 5. června 2014

Když neteče voda...


Tak se zdá, že série nemilých překvapení bude delší...už druhý den přežíváme bez vody, tedy bez té z kohoutků. 
Vodu pumpujeme rozhrkanou pumpou a nosíme v kbelících do domu a ohříváme a jsme z toho nepohodlí tak trochu vykolejení. 
Člověk si uvědomí, stejně jako když nejde elektřina, jak moc jsme zhýčkaní. Jak moc jsme závislí na splachovacím záchodě, na pravidelném sprchování (když to jinak nejde, vyrazíte na schůzku i s čerstvě neumytou hlavou, jo jde to), na pračce, na myčce, na automatickém otočení kohoutkem.



Rozbitá domácí vodárna je naše horká komplikace...jsou to nervy, shánět narychlo instalatéra, z účtu se ztratí pár tisícovek, máme pocit, že jsme víc ušmudlaní, v kuchyni se vrší neumyté nádobí. Ale zase nemusím vařit a uklízet a prát...a taky se mi dost líbí ta vykuchaná modrá nádoba. A taky si říkám, že v zimě by to bylo horší:-)


Na zahradě teď kvete jasmín a lupiny a milované kosatce a za zahradou bílé květy černého bezu a už se chystám ho trhat a vařit sirup (až teda poteče ta voda) a vlastně je dobře...

9 komentářů:

  1. Babička vždycky říká, že katastrofy tohodle druhu "chodí po třech", takže už jen dvě poruchy a bude klid... :) (ale nepřeju, to né).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, že katastrofy nepřeješ, já taky ne, spíš nějaké radosti, těch není nikdy dost. Ale bojím se, že vždycky, když proběhnou ty tři nečekanosti, tak přijdou další tři a pak další...a o tom je život:-)

      Vymazat
  2. Jo jo, zhýčkaný jsme až hrůza! Ta tvoje zahrada se mi ale moc líbí, "taková pralesní" :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, ano, tohle je ten správný pohled na katastrofu - pozitivní.) Takhle to chci učit všechny svoje děti, že si na všem mají najít něco dobrého. Vám ale každopádně přeju, ať zas brzo teče a Ty máš zas pro změnu chvíli klid.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iri, já nevím, jestli se dá najít něco dobrého úplně na všem...ale to pozitivno v hlavě pomáhá:-) A přeju Dominice hodně sourozenců:-)))

      Vymazat
  4. Zrovna nam taky netekla voda, protoze v ulici neco opravuji a pristi tyden nepotece cely tyden tepla. Je to zajimavy, jak jsme si zvykli, ze tyhle veci funguji vzdy a kdyz nejdou, tak jsme "rozhozeni" :) No jeste ze mate tu pumpu, ze :) U spravneho baraku ma byt studna (idealne s pumpou - to kdyby nesla jeste ke vsemu elektrika). Tak at se u vas vodni situace vyresi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...na pohodlí si člověk zvykne raz dva, přitom si pamatuju, jak jsme jako děti u babičky vodu nosili od studně přes silnici, protože žádný vodovod do domu nevedl...naše vodní situace je téměř vyřešená a ty se příští týden v té studené pěkně otužuj:-)

      Vymazat

Děkuji za všechny vaše komentáře.